Interview met de baas JR.

Jesse, als jongste telg van de familie ben je onlangs mede fruit-baas geworden van het bedrijf. Hoe jong ben je?

Ik ben 24.

Hoe ben jij in het vak gerold?

Mijn 1e stappen in de wondere wereld van het fruit waren in een bijbaantje op de markt in A’foort in de groente & fruit. Ik was 17.

Bij je vader?

Nee, op die leeftijd zag ik het, denk ik, niet helemaal zitten om voor mijn vader te werken;) Toen ik 19 was kregen mijn zus en ik de kans van papa om onze eigen fruitkraam te starten. Superleuk. Sinds 2019 doe ik dat alleen en vind ik het leuk en uitdagend om mijn eigen onderneming te runnen en zo te leren ondernemen.

Heb je altijd al in de voetsporen van je vader willen treden?

Haha, eigenlijk niet, ik studeerde milieukunde in Leeuwarden maar door de pandemie kwam ik weer in het mooie Leusden terecht, achter een beeldscherm welteverstaan. Terwijl papa en mama leuk fruitdoosjes stonden te maken voor de wijk. Het leek me ineens een stuk interessanter om daarin mijn steentje bij te dragen. ”Onze omgeving helpen aan gezonde producten tijdens die gekke crisis.” Het gaf veel voldoening om te zien hoe blij we de mensen konden maken.

Je hebt ook nog een jaartje bedrijfskunde gestudeerd, in hoeverre zijn beide studies nog van invloed?

Het onderwerp duurzaamheid speelt bijv. nog steeds een rol, zoals het hergebruik van de doosjes. Het lijkt me mooi om daar in de toekomst veel verschil in te kunnen maken. Bedrijfskunde heeft me een kleine basis gegeven, daarmee wil ik nu de grote lijnen neerleggen voor fruit-bestellen.nl.

Je bent nu mede fruitbaas junior bij fruit-bestellen, wat is jouw unieke bijdrage?

Mijn vader is vooral bezig met de producten en ik werk grotendeels achter de schermen waarin ik bezig ben de basis neer te zetten waar we naar toe willen met dit bedrijf.

En waar wil je dan naar toe met dit bedrijf?

Het lijkt me ontzettend tof om ooit lokaal een toegevoegde waarde te zijn op gebied van gezond, lekker en vers fruit. Een mooi bedrijf neerzetten waar iedereen profijt van heeft in deze omgeving.

In de fase waar het bedrijf nu is, waar geniet je al van?

..Dat we met zo’n mooie, betrokken groep chauffeurs werken die uit de buurt komen en die al een bekend gezicht zijn voor veel klanten. ..Dat we leveren aan bedrijven waar we zelf ook weer klant zijn. ..Dat we soms lokale evenementen sponsoren waar we leuke contacten aan overhouden. ..En dat we het allemaal met elkaar doen, ieder in z’n eigen kracht en kwaliteit!